• dimitri-puurgrieks.jpg

Over ons

Een passie voor de authentieke Griekse keuken is de aanleiding voor het ontstaan van ons bedrijf PuurGrieks. Toen ik in 2011 met mijn gezin naar Nederland verhuisde, merkte ik dat de meeste mensen bij de Griekse keuken gelijk denken aan gyros, mixed grill en mousaka. Bekende gerechten, die je tijdens je vakantie in Griekenland overal op het menu ziet staan. Maar de Griekse keuken heeft nog zó veel meer te bieden.
Het is een zeer veelzijdige keuken, waarbij elke regio z'n eigen specialiteiten en culinaire tradities heeft. Bovendien is de Griekse keuken heel gezond. De gerechten worden gemaakt met producten van het seizoen, olijfolie én de Grieken gebruiken geen kant-en-klare toevoegingen in hun gerechten. Zo koken we ook bij Puur Grieks. Onze basis is de authentieke Griekse keuken en onze gerechten worden bereid met verse ingrediënten en échte Griekse producten. Bij Puur Grieks eet je alsof je aan tafel zit bij een Griekse familie. Van de recepten tot en met de kok, alles is puur Grieks!

Even voorstellen

Dimitris Aivaliotis
Initiatiefnemer van PUURGRIEKS en hobbykok
Een echte hobbykok die met veel plezier in de keuken staat als er familie en vrienden op bezoek komen. Hij leerde de kneepjes van het vak van zijn moeder en als assistent kok op de grote vaart. Zijn familie woonde oorspronkelijk in Klein-Azië en hij kookt daarom graag gerechten uit die regio. Daarnaast haalt hij zijn inspiratie uit kookprogramma's en volgt bekende Griekse koks op internet.

Voor PUURGRIEKS werkt hij regelmatig samen met andere Griekse koks die net als hij een passie voor koken hebben en niets liever doen dan hun gasten verwennen met heerlijke gerechten uit de Griekse keuken. 

  • nieuws
    08-03-2014
    Verkoopwagen krijgt vaste plek Binnenkort is het eindelijk zover en krijgt de verkoopwagen van PUURGRIEKS een vaste plek hier in de regio. Houd de site in de gaten voor het laatste nieuws en openingstijden!
  • nieuws
    23-09-2013
    PUURGRIEKS uitgelicht in Tubantia Afgelopen weekend besteedde dagblad Tubantia uitgebreid aandacht aan het concept van PUURGRIEKS. Journalist Rob Steentjes schrijft waarin de Griekse beleving van eten verschilt met de Nederlandse en over de authentieke Griekse keuken. Lees hier het hele artikel.

PUURGRIEKS

Schuif aan bij de Grieken en geniet van de pure smaken van onze gerechten: vers, authentiek Grieks en gezond!
'Je voeding is je geneesmiddel en je medicijn is wat je eet.'
Hippocrates (460 – 360 v. Chr.)